شما انواع پارتیشن را به وفور در فضاهای مختلفی از جمله ادارات، دفاتر خصوصی، سالنهای آرایشی، فروشگاهها و مراکز خرید میبینید؛ اما آیا تابهحال به پارتیشن بندی در منازل مسکونی دقت کردهاید؟ به نظرتان منازل مسکونی چه نیازی به پارتیشن بندی دارند؟
در این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر بررسی علل پارتیشن بندی منازل مسکونی و معرفی انواع پارتیشن خانگی به شما بگوییم هرکدام از پارتیشنهای منزل برای اجرا در چه فضایی کاربرد دارند.
علل پارتیشن بندی در منازل مسکونی چیست؟
برخلاف معماری قدیمی که در آن خانهها را به بخشهای مجزا و کوچک متعددی تقسیم میکردند، امروزه معماری مدرن به شیوه ایست که خانهها کمترین میزان تقسیمبندی را داشته باشند. در خانههای مدرن کنونی شاهد یک معماری یکپارچه میان آشپزخانه، حال و پذیرایی و بخش نشیمن هستیم. این پلان باز و یکپارچه موردپسند همه نیست. از طرفی با مرتبط ساختن بخشهای اصلی چیدمان منزل سختتر شده و ممکن است خانه بعد از چیدمان بینظم و شلوغ به نظر برسد.
هرچند که این سبک از معماری مدرن تأثیر به سزایی در گردش بهتر هوا و روشنایی تمام بخشهای منزل دارد و منازل کوچک و آپارتمانی را دلبازتر از آنچه هست، نشان میدهد، اما به دلایلی که پیش از این گفتیم نیاز است تا با کمک گرفتن از پارتیشن منزل نظم بیشتری به آن ببخشیم. همچنین با ایجاد فضاهای بیشتر در خانه میتوانیم حریم خصوصی از بین رفته را به بخشهای مختلف خانه بازگردانیم.
از این گذشته دلایل دیگری هم برای پارتیشن بندی منازل مسکونی وجود دارد. برای مثال گاهی اوقات فضای خانههای آپارتمانی به قدری محدود است که طراحان استفاده از در و دیوارهای متعدد را در چنین منازلی نابهجا میدانند. با این حال ما نیاز داریم تا فضای کوچک خانه را به چند بخش مجزا تقسیم کنیم تا علاوه بر چیدمان آسانتر، حداکثر استفاده را هم از فضای خانه برده باشیم. در چنین وضعیتی پارتیشن بندی تنها راه نجاتی است که میتوان از آن کمک گرفت.
مثال بعدی در مورد خانههای ویلایی و بسیار بزرگ است. گاهی فضای موجود در خانه آنقدر وسیع است که باید قسمتی از فضا را به کمک پارتیشن بندی جدا کنیم و کاربری جدیدی به آن ببخشیم. برای مثال آشپزخانههای خیلی بزرگ میتوانند به کمک پارتیشن به دو بخش تقسیم شوند. بخش جلویی صرفاً نمادین و تزئینی و بخش انتهایی یک آشپزخانه مخفی یا به اصطلاح مطبخ باشد. احتمالاً خانمها بهتر میدانند که وجود چنین فضایی چه مزیتهایی دارد!
انواع پارتیشن خانگی و تأثیر آنها در دکوراسیون داخلی!
به طور کلی دو نوع پارتیشن منزل برای فضاهای داخلی منزل وجود دارد. نوع اول پارتیشنهای ثابت هستند که برای اجرا در منازل مسکونی آنقدرها طرفدار ندارند این نوع پارتیشن بندی بیشتر در دفاتر کار و فضاهای اداری اجرا میشود. نوع دوم پارتیشنهای متحرک هستند که بیشتر از نوع اول برای استفاده در فضاهای خانگی توصیه میشوند.
البته این تنها تقسیمبندی موجود برای معرفی انواع پارتیشنهای خانگی نیست. پارتیشنهای خانگی را میتوان برحسب جنسی که دارند هم به چند گروه تقسیم کرد. پارتیشنهای چوبی، پارتیشن شیشهای، فلزی و حتی پارچهای از انواع پارتیشنهای خانگی محسوب میشوند که در ادامه مفصل در موردشان صحبت میکنیم.
لازم است بدانید که هیچ اجباری در انتخاب یک نوع پارتیشن برای فضای منزل وجود ندارد. بلکه این سلیقه، بودجه و نوع دکوراسیون داخلی خانه شماست که تعیین میکند کدام پارتیشن بندی برای اجرا در فضای منزلتان مناسبتر است.
این نکته مهم را فراموش نکنید که استفاده از پارتیشن بندی قرار نیست به روشنایی بخشهای مختلف منزلتان خدشهای وارد کند و یا کارایی یک فضا را از آنچه هست کمتر کند. در واقع طراحی انواع پارتیشنهای خانگی به نحوی است که هیچ تأثیر منفی در میزان شفافیت و روشنایی بخشهای مختلف خانه نداشته باشند.
پارتیشنهای خانگی چوبی
پارتیشن چوبی تقریباً در هر فضایی قابل اجراست و علاوه بر اینکه استحکام و مقاومت بالایی دارد برای استفاده در منازل مسکونی گزینه بسیار مناسبی است چراکه به دلیل هماهنگ بودن متریال آن با متریال مبلمان و دکوراسیون داخلی منزل زیبایی ظاهری خاصی به فضای خانه میبخشد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که استفاده از پارتیشن چوبی به صورت یکپارچه اصلاً پیشنهاد نمیشود چراکه در برابر عبور نور عایق کامل است.
این نوع پارتیشن بندی بیشتر برای جداسازی بخش پذیرایی و نشیمن کاربرد دارد و میتوان طرحهای جالب و جذابی بر روی آن پیاده کرد.
باید در نظر بگیریم که با گذشت زمان این نوع پارتیشن در دکوراسیون داخلی مدرن جایگاه خود را از دست داده است و ترکیب فلز و شیشه جای آن را گرفته است.
پارتیشنهای خانگی فلزی
از آنجایی که فلزاتی مانند آهن، برنج، فولاد و آلومینیوم قابلیت شکلپذیری، پیچوخم و ایجاد شکلهای مختلف هندسی را دارد به عنوان پارتیشن در خانههایی با معماری مدرن بسیار کارآمد است. از طرفی این نوع پارتیشن بندی استحکام بالایی دارد و به راحتی آسیب نمیبیند، تمیز کردنش آسان است و میتوان از آن به عنوان یک پارتیشن دکوراتیو برای قرار دادن انواع اشیا و دکورهای سنگین استفاده کرد.
این نوع پارتیشن بندی علاوه بر اینکه برای جداسازی فضای نشیمن از پذیرایی کاربرد دارد معمولا در ورودی منازل برای جداسازی قسمت ورودی از فضای داخلی خانه هم به کار میرود.
پارتیشنهای خانگی شیشهای
پارتیشنهای شیشهای یک گزینه مدرن و در عین حال زیبا برای اجرا در منازل مسکونی هستند که علاوه بر حفظ ارتباط بصری میان دو بخش و عبور نور، دو فضا را به خوبی از یکدیگر تفکیک میکنند. شیشههایی که برای پارتیشن بندی منازل مسکونی استفاده میشوند، میتوانند از نوع مات، شفاف یا نیمه شفاف ،رنگی و حتی شیشه هوشمند مات شونده باشند.
شما میتوانید به راحتی از طریق این لینک قیمت پارتیشن شیشه ای مورد نظرتان را محاسبه کنید.
پارتیشن شبکهای
پارتیشنهای شبکهای هم گزینههای جالبی برای اجرا در فضاهای خانگی هستند چراکه علاوه بر زیباسازی محیط با محدود کردن دید میتوانند تا حدودی در تفکیک دو فضا از یکدیگر کارآمد باشند. البته باید به این نکته توجه داشت که این نوع پارتیشن بندی صرفاً در محدود کردن دید مؤثر است و برای قطع کامل ارتباط بصری میان دو فضا کاربرد ندارد. این نوع پارتیشنها از تاریک شدن فضا و قطع ارتباط نوری میان فضاهای مختلف جلوگیری میکنند.
پارتیشن پردهای
و اما یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین انواع پارتیشن خانگی پارتیشنهای پردهای هستند که کارایی بسیار خوبی برای تفکیک دو فضا از یکدیگر دارند. پردهها نور را از خود عبور میدهند پس چیزی از شفافیت فضا کم نمیکنند. از طرفی شما میتوانید با باز و بسته کردن پرده تنها در مواقع لازم دو فضا را از یکدیگر تفکیک کنید. این نوع پارتیشن بندی قابل شستشو است و میتوان آن را با کمترین هزینه تهیه کرد.
به نظر شما کدام نوع پارتیشن منزل برای اجرا در فضای خانگی مناسبتر است؟ خوشحال میشویم دلایل شما را برای انتخابتان بدانیم!